Potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), numarul locurilor de munca vacante din Bucuresti a scazut, in aceasta saptamana, la 878, de la aproape 1.300 saptamana trecuta.

Oferta de joburi pentru cei cu studii superioare a scazut de aproape cinci ori, in acest moment fiind disponibile 52 de locuri de munca.

Cele mai multe sunt pentru consilier inginer in constructii (19) si inginer chimist (8). Restul se adreseaza managerilor financiari, proiectantilor in contructii, specialistilor in marketing sau consultantilor in management.

Cele mai multe locuri de munca (463) sunt valabile pentru muncitorii calificati, soferii fiind si in aceasta saptamana cei mai cautati. Firmele din Bucuresti mai vor sa angajeze lucratori in industria textila si muncitori calificati in constructii.

Pentru cei cu studii medii, angajatorii au disponibile 143 de joburi, cele mai multe pentru paznici, vanzatori sau operatori call-center.

Bucurestenii care nu au nicio calificare se pot angaja in salubrizare, unde sunt 80 de slujbe vacante, sau ca sortatori deseuri reciclabile (50 de joburi).

Oferta completa de locuri de munca din Capitala si numarul total de joburi disponibile se gaseste pe site-ul AMOFM.