Românii vor să muncească pe bani mai mulți: peste jumătate dintre angajați vor să ceară o majorare salarială. Pentru câți bani și-ar da demisia chiar și mâine
Euro, bani, salarii
Peste jumătate dintre angajați au în plan să ceară o mărire salarială sau să își caute un nou loc de muncă până la finele acestui an, principala nemulțumire fiind nivelul insuficient al veniturilor potrivit unui sondaj BestJobs.
Astfel, șase din zece respondenți au declarat că au în plan să își caute activ alt loc de muncă, iar lor li se adaugă alți aproape 7% care iau în calcul această posibilitate.
Un sfert dintre respondenți afirmă că nu își vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranță. Doar sub 4% dintre respondenți afirmă cu tărie că nu sunt interesați deloc de alt job, fiind mulțumiți cu cel actual.
Chiar dacă nu vor reuși să își găsească alt job, 55% dintre respondenți au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puțin 20%. Alți 17% sunt indeciși dacă vor face acest lucru și doar 28% afirmă că nu intenționează să ceară angajatorului mai mulți bani.
Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte țări. Doi din zece respondenți au în vedere să își caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă.
Pentru câți bani și-ar da demisia angajații români
Cei mai mulți angajați (44%) și-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 și 1.000 de euro. Trei din zece angajați (30%) ar renunța imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 și 2.000 de euro, în timp ce 12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depășește 2.000 de euro. Doar 14% dintre respondenți au afirmat că nu și-ar da demisia doar pentru bani.
Principalul motiv care i-ar reține pe angajați să își schimbe jobul este că lucrează într-o echipă de care s-au atașat foarte mult (25% dintre respondenți). Pentru alți 16,8% motivul principal pentru care și-ar păstra jobul actual este că biroul e aproape de casă. Aproape tot atâția se tem să nu „cadă din lac în puț”, iar 12,7% sunt reținuți de faptul că în domeniul în care activează sunt puține locuri de muncă disponibile.
Sondajul a fost efectuat în perioada 1 -13 septembrie 2019, pe un eșantion de 1.105 de utilizatori de internet.
BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experiență de peste 18 ani în domeniu. Cu un număr de peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, atât în țară, cât și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.
Pe acelasi subiect: