"Concernul Continental majoreaza din nou participarea la profit a angajatilor sai pe plan mondial. Pentru anul financiar 2015, compania distribuie o suma-record in valoare de aproximativ 150 de milioane de euro catre angajatii eligibili. Aceasta suma a crescut in continuare pe parcursul anilor. Baza de calcul pentru sumele distribuite variaza in functie de tara. S-au luat in considerare atat normele juridice, cat si nivelul local al preturilor si al salariilor. Pe baza acestora, suma per angajat in Romania se situeaza la 600 de euro, cu 20% mai mult fata de anul fiscal 2014", potrivit unui comunicat al companiei.

Oficialii companiei spun ca au luat aceasta decizie, intrucat angajatii au continuat sa contribuie la dezvoltarea afacerilor.

"Angajatii nostri sunt cei care transforma Continental intr-un angajator foarte atractiv. Ei creeaza cu succes mobilitatea prezenta si viitoare. Munca, angajamentul si realizarile lor au contribuit din nou la cresterea sustenabila a companiei, intr-un mediu economic plin de provocari”, a declarat Anica Stoica, directorul de personal Continental Romania.

Continental dezvolta tehnologii inteligente pentru mobilitatea oamenilor si a bunurilor acestora. Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, concernul a inregistrat in 2015 o cifra de afaceri preliminara de 39,2 miliarde de euro si are in prezent peste 208.000 de angajati in 55 de tari.

Compania are in Romania in jur de 15.000 de angajati si detine sapte fabrici, din care trei la Timisoara si cate una la Carei, Nadab, Sibiu si Brasov, precum si patru centre de inginerie la Iasi, Brasov, Sibiu si Timisoara.