Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) a lansat, anul trecut, in aprilie, primul portal de joburi dedicat in exclusivitate studentilor si absolventilor universitatilor de stat.

"Portalul nostru se adreseaza in special acelor studenti si asbsolventi de universitati de stat, pentru ca in UNSR, precum si in celelalte asociatii studentesti implicate in proiect, fac parte tineri care invata in facultati de stat. Ei au venit cu aceasta idee, pentru a-i ajuta pe colegii lor sa se integreze mai bine pe piata muncii. Nu-i marginalizam insa pe studentii de la particular. Si ei pot aplica pe acest portal", a spus pentru incont.ro, fondatorul Liga Web, Madalin Birdeanu.

Asadar, si studentii de la universitatile particulare pot aplica pentru joburile ori internshipurile postate pe portal.

Brainjobs.ro este primul site conceput sa le faciliteze tinerilor aflati inca pe bancile facultatii comunicarea cu angajatorii. Si cei care tocmai au terminat facultatea pot sa aplice pentru o pozitie de entry-level pe acest portal.

“Din experienta pe care o am cu targurile de joburi stiu ca majoritatea companiilor acuza numarul mare de CV-uri nefolositoare venite de pe site-urile comune de recrutare. Noi vrem sa dam posibilitatea companiilor sa intre in contact direct cu absolventii universitatilor de stat”, spune presedintele UNSR, Ion Poenaru, pe site-ul agentiei care se ocupa de optimizarea portalului.

Companiile isi posteaza pe acest site, doar joburile care se potrivesc unui student sau absolvent de universitate. Momentan, pe brainjobs sunt deschide peste 120 de pozitii, din care cele mai multe in domeniile IT (33), administratie (22), vanzari (14) si industrie (10).

Ce organizatii au postate joburi pe acest portal? Centrofarm, Citi Bank, Emerson, Gameloft, GfK Eurisko, Info World, Jet Set Planner, RCS-RDS, Total Soft , dar si multe altele.

Portalul de joburi pentru tineri a fost finantat de agentia de web design Liga Web. Investitia a fost de aproximativ 1.500 de euro, iar UNSR s-a ocupat intens de promovarea portalului in randul tinerilor.