Potrivit unui comunicat remis presei, unul dintre principalele motive pentru care respondenţii şi-ar schimba locul de muncă este nevoia unui salariu mai mare (66,96%).

“Cele mai mari dorinţe ale candidaţilor de pe OLX sunt, în acest moment, un salariu mai mare şi un program de lucru mai lejer. Pentru asta, ei sunt foarte flexibili pe piaţa locurilor de muncă: o proporţie covârşitoare de 87,42% dintre candidaţi au declarat că sunt dispuşi să-şi schimbe domeniul de activitate, iar cei mai mulţi dintre ei spun că dedicarea, experienţa în domeniu şi adaptarea la programul de muncă sunt principalele lor atuuri, pe care sunt dispuşi să le pună în practică pentru o sursă de venit mai bună”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Referitor la profilul angajatului, bărbaţii se regăsesc pe platformă în proporţie de 70,72%, iar majoritatea candidaţilor au între 35-54 de ani (56,26%) sau 25-34 ani (23%). De asemenea, cei mai mulţi dintre respondenţi provin din zona Bucureşti-Ilfov (20,17%).

Salariul net al candidaţilor variază între 1.100 - 1.500 lei, în proporţie de 35%, iar topul beneficiilor pe care candidaţii le primesc în acest moment este condus de bonurile de masă, cu 41%, şi transportul asigurat, cu 22%.

Topul judeţelor cu cele mai multe căutări în secţiunea locuri de muncă este deţinut de Bucureşti, cu un total de 2.679.238 de căutări. Pe locul doi se află judeţul Cluj, cu 708.662 căutări, urmat de judeţul Timiş - 468.796 căutări. În schimb, cele mai puţine căutări la nivel de judeţ se regăsesc în Harghita, cu un total de 6.885 de căutări.

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieţei locale de anunţuri generaliste, cu mai mult de patru milioane de anunţuri active şi o medie lunară de peste 10 milioane de vizitatori, potrivit SATI.