Treziti cu noaptea-n cap si veniti din toate colturile tarii, peste 4.000 de oameni au umplut campusul Politehnicii din Bucuresti. Unii cu emotii... altii cu masini de lux. Toti, dornici insa sa lucreze la Fisc, pe un post care pana acum n-a mai existat in Romania: cel de inspector anti-frauda!

Au avut de invatat 34 de legi, plus regulamente si norme de aplicare. Dupa doua ore in care, oficial, nimeni nu a fost prins ca fura sau copiaza, viitorii agenti din linia intai a luptei cu evaziunea au rasuflat usurati, chiar daca niciunul nu stie cat o sa castige.

Cei peste 2.000 de angajati ai directiei antifrauda vor primi atat tinute de vara cat si de iarna care seamana cu cele ale politistilor. Pentru a detine arme letale vor fi obligati sa treaca de testele medicale, psihologice si practice. Iar daca se vor confrunta cu scandaluri, inspectorii vor primi si sprayuri paralizante si bastoane cu electrosocuri.

Ei vor avea la dispozitie si 490 de masini cu sirena si girofar albastru, plus 500 de litri de benzina lunar, pentru munca de teren. Rezultatele examenului de astazi vor fi publicate maine sau luni pe site-ul ANAF. Cine trece de proba, merge la un interviu, programat pentru saptamana viitoare.