Este vorba de o echipa interna. Se vor angaja individual programatori, care nu vor fi functionari publici, pentru ca este greu sa gasim in interiorul institutiei publice abilitati de genul acesta. Vom avea personal contractual pe durata determinata. Este vorba despre o unitate de implementare pe care vrem sa o facem si care sa contribuie la dezvoltarea modulelor. Nivelul de salarizare va fi conform grilei pe care o avem in POAT (Programul Operational de Asistenta Tehnica - n. r.). E mai bine, comparativ cu un salariu normal din administratie, insa nu e, poate, la cel mai inalt nivel din piata pe zona de IT”, a spus Dinu, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantilor MFE, salariul va fi in jur de 1.500 - 2.000 euro, acesta fiind platit prin POAT.

In acest moment sunt operationale trei module din cele opt ale aplicatiei MySMIS.

In timpul mandatului Aurei Raducu, Ministerul Fondurilor Europene a lansat primele module ale aplicatiei pentru depunerea online a proiectelor europene in luna martie.

"Versiunea 1.0 Beta a MySMIS functioneaza din 1 martie 2016. Aceasta versiune a fost in testare interna si testare publica. In perioada actuala se retin cerintele justificate si se remediaza bug-urile (nefunctionalitatile). Avem intentia ca in 28 martie sa putem anunta ca fiind lansat public modulul de depunere a cererii de finantare. In acest sens, sunt functionale doua module: un modul back-office - 'Definire apel', respectiv un modul front-office - 'Depunere Cerere de finantare", au declarat, la acea vreme, reprezentantii ministerului.

Aplicatia pentru depunerea online a proiectelor europene a fost testata de peste 1.000 de utilizatori in perioada 8-18 martie.

Aceasta aplicatie IT a fost elaborata de MFE, impreuna cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), pentru a facilita schimbul electronic de informatii intre beneficiari si autoritatile cu atributii in gestionarea fondurilor europene structurale si de investitii.

Prin implementarea aplicatiei MySMIS 2014, Ministerul Fondurilor Europene raspunde prevederilor regulamentelor europene aplicabile perioadei de programare 2014 - 2020.