Un program de internship presupune un stagiu de practica la locul de munca pentru cariere profesioniste, destinat studentilor sau absolventilor de studii universitare, prin care acestia se pot familiariza cu specificul unei structuri si cunosc fluxul de activitati sprijinind direct angajatii la indeplinirea activitatilor zilnice.

Pentru a fi inclusi in program, tinerii trebuie sa indeplineasca, cumulativ, o serie de criterii de eligibilitate, respectiv sa detina cetatenia romana, sa aiba varsta de pana la 25 de ani, sa fie studenti ori tineri absolventi ai programelor universitare de licenta, sa cunoasca bine cel putin o limba straina de circulatie internationala si sa aiba cunostinte de baza in domeniul IT (respectiv cunostinte avansate pentru aplicatii la Directia Servicii Online si Design).

Formularul de aplicatie poate fi accesat din pagina de internet internship.gov.ro, iar termenul limita pentru depunerea aplicatiilor, prin e-mail catre adresa oficiala a programului [email protected], este 1 iulie 2013 inclusiv. Aplicatiile primite ulterior nu vor fi luate in considerare.

Tinerii selectati vor fi repartizati, in raport cu competentele acestora, la Cancelaria primului-ministru sau la Secretariatul General al Guvernului.