Acesta a confirmat ieri pentru postul de televiziune local Transilvania L!VE, ca pe langa producatorul italian de electrocasnice De'Longhi SpA care va achizitiona facilitatile de productie Nokia din Cluj, si grupul german Bosch va demara o investitie in parcul industrial Tetarom III. Investitia germanilor va crea circa 2.000 de noi locuri de munca.

''Consiliul Judetean Cluj a facut unele declaratii in ceea ce priveste acesta noua investitie, in momentul in care a fost anuntat acordul pentru achizitionarea de catre compania italiana De'Longhi a facilitatii de productie Nokia din Cluj. Contractul cu Bosch este finalizat, astfel ca asteptam semnarea lui, dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante", a declarat directorul general Tetarom, in cadrul unei emisiuni la postul Transilvania L!VE.

Potrivit acestuia, Bosch isi va instala facilitatile de productie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, parcul unde a functionat si fabrica de telefoane mobile Nokia, iar investitiile ar putea ajunge la peste 60 mil. euro. Aici urmeaza sa fie produse, chiar din acest an, componente electronice pentru automobile, conform lui Gavrea.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj Alin Tise a declarat miercuri, odata cu anuntul privind preluarea facilitatii de productie Nokia din Jucu de catre producatorul italian de electrocasnice De'Longhi, ca institutia pe care o conduce se afla in negocieri avansate cu un nou investitor, fara sa precizeze numele acestuia. Tise spunea ca este vorba de un producator de componente auto care va investi 60 mil. euro in fabrica din parcul Tetarom III si va crea intre 1.500 si 2.000 de locuri de munca.

Pe de alta parte, CJ Cluj a precizat inca din luna septembrie a anului trecut, cand Nokia isi anunta plecarea din Romania, ca negociaza cu compania germana Bosch pentru o investitie intr-o fabrica de componente auto, in parcul industrial Tetarom 3. La acel moment, reprezentantii CJ Cluj mai spuneau ca negocierile cu germanii de la Bosch durau de peste 10 luni.

Grupul Bosch este prezent in Romania din anul 1994 si detine cinci companii, respectiv Robert Bosch (distributie de echipamente si piese auto, echipamente termotehnice si scule electrice), BSH Electrocasnice (import si distributie de electrocasnice marca Bosch si Siemens), Bosch-Rexroth (componente pentru industria de masini-unelte), fabrica

Citeste continuarea pe www.zf.ro