De exemplu, producatorul de componente IT Intel a inceput recrutarile pentru centrul de cercetare si dezvoltare de software pe care l-a deschis la finele anului trecut la Bucuresti.

Compania a postat pe site-urile de recrutare mai multe anunturi de angajre pentru ingineri de software pentru diferite sisteme de operare, cu o experienta intre 1 si 5 ani.

Vezi AICI lista joburilor pentru care se fac angajari!

Pentru ocuparea pozitiilor vacante, Intel va organiza si o Zi a Portilor Deschise, pe 27 ianuarie, in Bucuresti.

Vezi AICI detalii despre eveniment!

"Intel are o experienta bogata in dezvoltarea si producerea de microprocesoare si avem nevoie de cei mai buni dezvoltatori de software. Romania este o locatie potrivita, datorita unui mediu universitar prolific si apropierii de clientii si partenerii nostri", declara vicepresedintele Intel Software&Services Group, Kostas Katsohirakis, la deschiderea centului din Bucuresti.

Centrul se va concentra pe dezvoltarea de solutii pentru o gama larga de dispozitive inteligente bazate pe arhitectura Intel. Initial, centrul va realiza activitati de cercetare-dezvoltare pentru platforma open source MeeGo.

"In Romania vom angaja initial 25 de programatori, numarul acestora urmand sa creasca in timp de 3-4 ori, odata cu diversificarea proiectelor. In cateva saptamani vom angaja si un director de tara", a spus Katsohirakis.

El a adaugat ca, temporar, laboratorul este situat in centrul Bucurestiului, dar compania va inchiria alt spatiu in Capitala, pe termen lung, intr-o locatie care nu a fost inca stabilita.

"A durat cateva luni pana sa stabilim in ce tara sa deschidem centrul. Vrem sa fim aproape de clienti importanti", a spus Katsohirakis.

Presa internationala scria, de altfel, ca Romania a fost preferata Irlandei de catre Intel pentru deschiderea centrului de cercetare datorita numarului mare de abolventi in IT pe care ii are.

The Independent scria la finele anului trecut ca producatorul de microprocesoare va crea 200 de locuri de munca in Romania.

DELL Services angajeaza, de asemenea, specialisti IT cu experienta cuprinsa intre 1 si 5 ani, dar si studenti sau proaspat absolventi, pentru centrele sale din Bucuresti, Cluj sau Brasov. Conditia pentru angajare este cunoasterea limbii germane.

Detalii despre oferta gasesti AICI!

Compania de suport Genpact angajeaza studenti sau proaspat absolventi de facultate, de preferat profil economic, si care sa vorbeasca una din limbile franceza, germana, portugheaza, olandeza, italiana sau spaniola.

Vezi AICI oferta!