In ultimii ani, persoanele cu pregatire tehnica au avut din ce in ce mai mult de castigat pe piata muncii.

Meserii ca statistician, contabil sau specialist in IT se afla printe cele care se bucura de cea mai mare cautare si in acelasi timp mediul de lucru si salariile sunt dintre cele mai bune.

In 2011, anul dezvoltarii tehnologiilor si a aparitiei unor noi industrii bazate pe tehnica de calcul, daca ai o specializare in domenii care implica lucrul cu calculatorul, esti dintre cei fericiti.

Datorita obsesiei dezvoltate in ultima vreme de cei mai multi dintre noi pentru telefoanele mobile cu tot felul de aplicatii, tablete sau alte tehnologii din zona gadgeturilor, numarul joburilor care tin de aceste domenii a explodat in ultimii ani.

Inginerii de software, norocosii anului 2011


De aceea, nu este greu sa intelegem de ce pe prima pozitie in topul celor mai bune joburi in 2011, realizat de site-ul de joburi CareerCast.com, se plaseaza inginerii de software.

Meseria este considerata una dintre cele putin stesante si care este si foarte bine platita. Si nici ofertele de angajare nu lipsesc pentru cei care au aceasta specializare.

Vezi AICI cum poti sa creezi softuri pentru iPhone sau iPad, in Romania!

Matematician, biolog sau statistician/grefier au obtinut, de asemenea, punctaje care le-au propulsat pe primele pozitii in topul celor mai bune meserii, datorita mediului de lucru placut si a salariilor bune.

Topul celor mai bune meserii in 2011:

1. Inginer de software
2. Matematician
3. Grefier
4. Statistician
5. Analist de sistem
6. Meteorolog
7. Biolog
8. Istoric
9. Doctor ORL
10. Dentist

Muncile in constructii, printre cele mai periculoase si prost platite


Te plangi ca ai cel mai obositor si mai prost platit job din lume? Atata vreme cat nu muncesti in ture de 12 ore, in desert sau in mijlocul marii pe platforme petroliere, cu pericolul mortii care sa te ameninte in permanenta, nu ai motive sa fii nemultumit.

Dar in ciuda riscurilor si a conditiilor grele in care se lucreaza, se gasesc destui oameni disperati sa faca si aceste munci. Pentru ca, pana la urma, o meserie grea este mai buna decat sa nu ai job deloc.

Pentru al doilea an consecutiv, muncitorii necalificati au iesit pe primul loc in topul CareerCast.com in ceea ce priveste cea mai grea munca, in special din cauza dezvoltarii industriei petroliere si a conditiilor grele in care acesti muncitori lucreaza.

Muncitorii necalificati la intretinerea conductelor de petrol stau departe de familie si de prieteni luni intregi si muncesc intr-un mediu ostil, cu pericole la tot pasul.

Specializarile in constructii sunt, de asemenea, printre cele mai periculoase meserii, lucratorii muncind de cele mai multe ori la inaltime sau cu intrumente taioase, care le pun viata in pericol.

Vezi AICI care sunt cele mai periculoase meserii!

Topul celor mai proaste joburi in 2011:

1. Muncitor necalificat la intretinerea conductelor
2. Fierar
3. Cherestegiu/Taietor de lemne
4. Constructor de acoperisuri
5. Sofer de taxi
6. Asistent medicina de urgenta
7. Sudor
8. Zugrav
9. Copilot
10. Muncitor necalificat in constructii