Conform rezultatelor studiului “Cei mai doriti angajatori in 2010”, industriile FMCG si consultanta sunt cel mai bine pozitionate in randul tinerilor cu un potential deosebit, urmate de industria bancara si principalii jucatori din telecom.

Potrivit realizatorilor, motivele care stau la baza acestui top tin atat de atractivitatea industriilor si a joburilor oferite, dar si de cateva strategii pe care companiile le-au implicat in toata aceasta perioada: prezenta continua in piata cu mesaje adresate tinerilor cu potential, metode interactive de atragere de talente si procese de recrutare interactive, in cadrul carora tinerii cunosc mai bine compania si oportunitatile oferite.

Ca distributie a profilurilor, tinerii talentati reprezinta 17% din piata fortei de munca, specialistii – 13%, iar profilul comun este caracteristic pentru 45% din piata.

Tinerii care au participat la studiu au cumulat urmatoarele criterii – experienta internationala, rezultate academice peste medie, implicari extra-curriculare si obtinerea de certificari sau diplome peste cele cerute de curricula academica.

La studiu au participat 2.246 de respondenti, tineri cu studii superioare din Bucuresti, cu varste intre 20 si 30 de ani, absolventi de facultati cu profil economic, tehnic si socio-uman.

Vezi mai jos top 10 companii preferate de tineri la angajare:

1. Coca-Cola
2. Procter&Gamble
3. Kraft Foods
4. Oracle
5. L’Oreal Romania
6. HP
7. BCR
8. BRD Groupe Societe Generale
9. PricewaterhouseCoopers
10. Orange