Vestea buna este ca si oferta de locuri de munca a inceput sa creasca, iar sansele de reusita sunt mai mari decat anul trecut.

Specialistii spun ca in ultima vreme au crescut si ofertele, in special in domeniul serviciilor.

Departamentele vizate sunt: vanzari, marketing si financiar. Totusi, multe firme se tem inca sa faca angajari pana cand relansarea economiei nu va fi sigura.

Cei care isi cauta un loc de munca sunt interesati in general de companii care sa le ofere stabilitate din punctul de vedere al contractului de munca, nu asteapta neaparat beneficii salariale, asa cum astepta un candidat pentru un anumit post pe parcursul anului 2008. Acum sunt interesati de stabilitatea contractului, de o echipa formata foarte bine si de posibilitatea de dezvoltare din punct de vedere profesional”, a explicat Laura Chilom, reprezentanta a site-ului de recrutare eJobs.

Potrivit acesteia, de la inceputul anului, companiile au inceput sa faca din nou angajari, dar pe salarii comparabile cu cele de anul trecut.

De la inceputul lui ianuarie 2010 s-a vazut o miscare pozitiva venita din partea companiilor, au mai multe joburi publicate, au nevoie de mai multi oameni si atunci ofera aceste posturi, dar ofera salarii la nivelul anului 2009”, a mai spus Laura Chilom.

Firmele din recrutare spun ca anul acesta companiile nu vor mari salariile angajatilor. Poate doar selectiv, adica in cazul celor pe care ii viza de mult o marire. Iar daca nu-si vor mai putea plati deloc angajatii vor apela la somajul tehnic si concediile fara plata.
Tu iti cauti un loc de munca pe Internet? (25 voturi)
DA
84%
NU
16%