Conform mai multor studii, educatia prin teatru reprezinta o metoda puternica si eficienta de a-i ajuta pe adulti sa gestioneze momentele dificile.

Noul modul de training creat de compania Trainart si de regizorul Dan Vasile a fost conceput special pentru a veni in intampinarea nevoilor de instruire continua ale managerilor generali si foloseste mai multe tipuri de strategii: identificarea si utilizarea punctului optim de concentrare, iesirea din rol, trairea prin rol si invatarea unui rol.

Potrivit companiei, cursurile antreneaza, printre altele, capacitatea de leadership, cooperarea si lucrul in echipa, gestionarea presiunii si a relatiilor tensionate, adaptabilitatea la mediul extern instabil, cladirea increderii de sine, creativitatea si gandirea laterala.

Teatrul, alaturi de dans, reprezinta una dintre cele mai importante arte performative, datorita laturilor sale profund sociale. Ne place teatrul pentru ca, pe langa partea practica, fizica, implica emotii si sentimente. Asa cum reiese din studii recente referitoare la liderii de criza, empatia fata de oameni si de situatii este esentiala pentru un management eficient. Prin teatru invatam ca nu suntem uniformi si ca solutiile nu sunt bune sau rele”, sustine Adriana Boscanici, director general al Trainart.

Principalele provocari in training-ul prin teatru pentru manageri le reprezinta stimularea capacitatii mentale de “depasire a barierelor” si de a face alegeri independente.

Teatrul este un efort social. Te provoaca sa lucrezi cu alti oameni, sa accepti criticile, sa fii mai rafinat in comunicarea verbala si gestuala. In acelasi timp, iti ofera posibilitatea de a fi altcineva. Jucam roluri in fiecare zi a vietii noastre, fie ca o facem constient sau nu, ne modificam limbajul, gesturile, atitudinile, in functie de oamenii pe care ii cunoastem. Practic, singura diferenta dintre viata de zi cu zi si teatru este gradul de concentrare”, explica regizorul Dan Vasile, care sustine si cursurile de training. 

Oferta de cursuri de training pentru managementul de varf cuprinde module cu format si structura personalizate si adaptate specificului fiecarui participant si nevoilor de conducere ale companiilor pe care acestia le reprezinta. Cursurile se organizeaza atat in limba romana, cat si in limba engleza.