Acestea sunt doar cateva dintre calitatile unui bun lider, prezentate adesea in discursurile unor "guru" in resurse umane. Indiferent de gen, nicio persoana nu poate avea toate calitatile unui bun lider, insa experienta a aratat ca femeile-manager au o atentie sporita la detalii - avand o abordare de management asemanatoare cu cea a gestionarii propriei gospodarii - in timp ce barbatii cu functii de management sunt mai orientati pe obtinerea de rezultate si au o viziune de ansamblu asupra businessului.

Istoria a avut exemple deopotriva pozitive si negative in ceea ce priveste stilul de management practicat de femei si de barbati. Fosta sefa a Yahoo!, Carol Bartz, celebra pentru faptul ca a fost concediata prin telefon de presedintele consiliului de administratie, a fost criticata pentru faptul ca si-a supraestimat aptitudinile si pentru ca i-a lipsit o viziune strategica pe termen lung.

De asemenea, Leo Apotheker, fostul CEO la Hewlett-Packard, a pierdut peste 30 de miliarde de dolari din capitalizarea de piata a companiei, fiind criticat pentru un caracter slab si de o strategie de executie slaba.

Citeste continuarea pe www.zf.ro