Compania de fotografie considera ca angajatii respectivi au cunostinte si aptitudini de importanta critica pentru a ajuta compania sa se restructureze si sa iasa cu succes din faliment. In plus, acestia ar fi greu de inlocuit daca ar parasi compania, atrasi de alte oferte, potrivit solicitarii transmise de Kodak tribunalului pentru falimente din New York.

Printre acestia se numara 119 persoane cu functii de middle management, care ar trebui sa primeasca 8,5 milioane de dolari, sub forma de bonusuri echivalente cu 35-50% din salariile de baza. Alti 200 de angajati ar urma sa incaseze in total 5 milioane de dolari, fiecare primind maximum 25% din salariul de baza.

Compania noteaza ca foarte multi dintre cei 7.600 de angajati sunt importanti, insa dificultatile financiare impiedica acordarea de bonusuri.

Totodata, Kodak si-a anuntat angajatii iesiti la pensie ca a retras cererea de sistare a prestatiilor suplimentare destinate serviciilor de sanatate, optand pentru crearea unui comitet care va examina de la caz la caz chestiunile medicale.

Fondata in 1880, Kodak a intrat in faliment in ianuarie, dupa ce a decazut pe fondul concurentei dure venite din Japonia si, in ultimii zece ani, din cauza incapacitatii de a se adapta la trecerea de la film clasic la tehnologia digitala.

Potrivit conditiilor stabilite in acordul de restructurare si finantare sub protectia falimentului, Kodak trebuie sa prezinte un program de reorganizare pana in februarie 2013.