Fiecare contact va fi finantat in proportie de 99% din fondurile companiei, iar 1% de la bugetul Ministerului Economiei.

Directorii care vor fi selectati la Electrica Furnizare si Oltchim vor avea ca obiectiv pregatirea companiilor pentru privatizare.

In luna octombrie, Ministerul Economiei a semnat cu compania daneza Pedersen&Partners Consulting contractul de consultanta pentru recrutarea de personal de conducere, prin care firma de recrutare va ajuta institutia sa elaboreze caietele de sarcini si sa organizeze licitatiile prin care vor fi desemnate companiile carevor selecta candidatii pentru posturile de manageri la companiile aflate in subordinea ministerului.

Pedersen&Partners a fost infiintata in 2001 si este una dintre cele mai mari companii de executive search din regiune.

Guvernul si FMI au decis ca in acest an sa fie numiti manageri privati la noua companii de stat, urmand ca anul viitor lista acestor companii sa fie suplimentata cu sase societati.

Primele companii de stat pentru care vor fi angajati manageri privati sunt Posta Romana, Tarom, CFR Marfa, Electrificare CFR, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Electrica Furnizare, Hidroelectrica, Romarm si Oltchim.

Anul viitor vor fi numiti manageri privati la alte sase companii, respectiv CFR, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transgaz, Transelectrica si Romgaz.