Dumitru este director general al BVB din 15 ianuarie, cand a preluat pe termen nelimitat functia de la Farmache, dupa demisia acestuia in luna decembrie 2008.

Farmache a incasat anul trecut de la bursa 62.000 de lei pentru functia de presedinte al CA si aproape 18.000 de lei pentru perioada 1 - 14 ianuarie in care a fost director general. Totodata, el a mai primit aproape 63.000 de lei salariu de la Depozitarul Central, unde este vicepresedinte al Consiliului de Administratie.

Astfel, Farmache a incasat de la societatile din grupul BVB 143.000 de lei.

Pe de alta parte, directorul general adjunct al Bursei de Valori, Alin Barbu, a avut un salariu brut anual de 269.000 de lei si a incasat prime si alte beneficii de 47.000 lei. El a fost numit director general adjunct al BVB in iulie 2009, inlocuindu-o pe Petra Alexandru, care s-a retras din activitate in luna mai.

Pentru activitatea derulata la BVB anul trecut, Petra Alexandru a incasat 330.000 de lei, dintre care salariul a fost de 151.000 de lei. Ea a mai primit 19.000 de lei de la Institutul de Guvernanta Corporativa, parte a grupului de societati BVB, de unde s-a retras in noiembrie 2009.

Alti sase membri ai Consiliului de Administratie al Bursei de Valori au incasat cate 62.000 de lei pentru activitate. Printre acestia se regasesc cei doi fosti vicepresedinti ai BVB, Sergiu Ovidiu Pop - presedintele CA al Depozitarului Central- si Dan Paul - presedintele Asociatiei Brokerilor. Alaturi de cei doi se numara si un actual administrator al BVB, respectiv Mircea Botta.

Un alt actual membru al Consiliului de Administratie, Octavian Molnar, a fost remunerat anul trecut cu 31.000 de lei. El a activat numai in al doilea semestru, inlocuindu-l pe Petru Prunea, fost presedinte CA si director general la SSIF Broker (BRK). Pentru cele patru luni de activitate in CA al BVB, Prunea a incasat 20.000 de lei.

Directorul general al firmei de brokeraj CA-IB Securities, Liviu Giugiumica, a primit 52.000 de lei, pentru activitatea din perioada martie - decembrie. El l-a inlocuit pe presedintele CA al firmei de brokeraj Orizont Vest Oradea, Nicolae Rusu, insa la noile alegeri din luna februarie 2010 nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Rusu a incasat 4.000 de lei pentru cele doua luni de activitate in CA al bursei si 5.000 de lei pentru functia de la Depozitarul Central.

Membrii Consiliului de Adminstratie al Depozitarului Central, dintre care cinci erau si administratori la BVB, au primit anul trecut de la Depozitar aproape cate 63.000 de lei pentru activitatea derulata.

Cheltuielile cu membrii din conducerea Bursei de Valori Bucuresti au cumulat anul trecut 1,5 milioane lei, valoarea reprezentand 11% din cheltuielile totale al operatorului de piata, de 13,8 milioane lei.

Pentru acest an, actionarii BVB au aprobat la finele lunii aprilie mentinerea remuneratiilor la nivelurile de anul trecut.
Bursa a inregistrat anul trecut un profit de 11 milioane lei din dobanzile primite la depozitele si titlurile de stat, insa din activitatea de exploatare a inregistrat pierderi, de 1,4 milioane lei. Pierderile din exploatare au fost determinate de incasarile reduse din comisioanele percepute la tranzactii. In 2008, operatorul de piata a consemnat un profit de 5,4 milioane lei din activitatea de baza.

Potrivit bugetului pentru acest an, BVB ar urma sa inregistreze un profit operational de 153.000 de lei.
Bursa are un capital social de 76,74 milioane de lei, divizat in 7,67 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 10 lei. In prezent, BVB are 340 de actionari, din care 255 persoane fizice, iar restul persoane juridice.

Cei mai mari actionari ai BVB sunt proprietarul casei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, Daniel Tepes (4,53%), care este si membru in CA al bursei, si omul de afaceri din Targu Mures Mircea Musgociu (4,34%).