Totodata, primele zece actiuni de la BVB erau tranzactionate la preturi in scadere in medie cu 9,15%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 8% sub nivelul de vineri.

In acelasi timp, pe plan extern, bursele vest-europene coborau cu pana la 2,9%, traiectoria fiind urmata si de pietele din Europa Centrala si de Est, care erau in scadere cu pana la 3,8%.

Directorul de tranzactionare al SSIF Broker (BRK), Darie Moldovan, considera si el ca investitorii reactioneaza in principal la ceea ce se intampla pe plan extern, insa unii dintre investitorii straini ies din piata, anticipand eventuale probleme in economia Romaniei.

"Semnalul de vanzare a fost dat de ceea ce se intampla pe plan local, unii investitori vor sa iasa din piata, daca si-au facut unele scenarii privind problemele viitoare cu care s-ar putea confrunta Romania, in ceea ce priveste deficitul bugetar", a adaugat Moldovan.

Investitorii au tranzacÅ£ionat în prima oră ÅŸi jumătate titluri de 20,5 milioane lei (4,8 milioane euro), sumă cu 50% mai mare comparativ cu rulajul din perioada similară a ÅŸedinÅ£ei precedente, de 13,7 milioane lei (3,2 milioane euro).