Potrivit organizatorilor, la editia din acesta toamna a targului, companiile au venit cu o oferta mai bogata de joburi, pentru mai multe categorii de candidati.

„La aceasta editie, candidatii au un numar mai mare de oportunitati de cariera, pe langa cele 1.650 de oferte de joburi companiile organizand si alte evenimente in cadrul carora participantii pot intra in contact cu angajatorii si pot afla detalii despre posibilitatile de angajare”, a explicat, pentru incont.ro, Dragos Gheban, managerul companiei organizatoare, Catalyst Solutions.

Potrivit lui Gheban, pe langa joburi pentru incepatori, companiile vin si cu oferte pentru candidati cu 5-7 ani de experienta.

Astfel, evenimentul ofera oportunitati de angajare atat pentru tinerii aflati la inceputul carierei (auditor junior, junior computer scientist sau contabil), dar si pentru experti (programator senior Java, consilier private banking sau coordonator marketing), cat si pentru candidatii care coordoneaza deja o echipa (team leader, project manager sau leader tehnic).

Dragos Gheban a precizat ca, la aceasta editie a targului, cel mai bine reprezentat este domeniul IT&C, unde se observa o crestere a numarului de joburi disponibile cu aproximativ 20% fata de editia precedenta, ofertele venind din diverse arii de activitate, cum ar fi dezvoltarea de software, ingineria sau testarea de programe.

Vezi mai jos topul domeniilor in care sunt disponibile cele mai multe joburi:

1. Dezvoltare software, telecomunicatii
2. Contabilitate, finante, banci
3. Client Service
4. Vanzari
5. Inginerie
6. Achizitii, logistica
7. Resurse umane
8. Consultanta
9. Juridic
10. Marketing

Daca stii limbi straine rare, ai mai multe sanse de angajare!

Reprezentantul Catalyst Solutions a explicat ca, la fel ca la editia din primavara a targului, si de aceasta data, angajatorii recruteaza candidati care cunosc o a doua limba straina, pe langa engleza, iar cu cat aceasta este mai putin intalnita in Romania, cu atat ai mai multe sanse sa fii angajat.

Cunoasterea unei limbi straine rare, care nu este des intalnita la noi, cum ar fi limbile din tarile din Europa de Est sau din tarile nordice, creste sansele unui candidat, acest aspect avand prioritate in fata cunostintelor de specialitate”, a precizat Dragos Gheban.

Asadar, pe langa limba engleza, in topul celor mai cautate limbi straine figureaza germana, franceza, italiana, spaniola sau portugheza, dar si maghiara, olandeza, greaca, turca, poloneza, rusa, ceha, slovaca, araba sau norvegiana.

Ce mai poti face la targ?

Pe langa cele 1.650 de joburi vacante, care se adreseaza atat candidatilor fara experienta, studentilor, absolventilor, dar si celor care au peste 7 ani de vechime, cele 75 de companii au pregatit vizitatorilor studii de caz, seminarii de cariera, workshopuri si prezentari.

Studiile de caz ofera tinerilor selectati sansa de a participa la o serie de aplicatii practice, unde sunt provocati sa gaseasca solutii potrivite pentru diferite situatii de business, de a-si testa spiritul de echipa si abilitatile de comunicare.

Astfel, BRD Groupe Societe Generale organizeaza in cadrul evenimentului un studiu de caz pe tema responsabilitatii sociale corporative, iar Kraft Foods Romania va lansa un studiu de caz din domeniul financiar. Accesul se face pe baza de preselectie in functie de profilul solicitat de companie.

Marele avantaj al seminariilor si al workshop-urilor de cariera este ca ofera tinerilor profesionisti posibilitatea de a intra in dialog cu oameni de business din cadrul companiei, reprezentanti ai departamentului de resurse umane sau chiar manageri. In acest fel, participantii isi pot crea o imagine mult mai clara asupra posibilitatilor de dezvoltare, precum si asupra oportunitatilor de cariera in cadrul companiei respective”, explica organizatorii.

Companii precum Dacia Groupe Renault, JTI, Accenture, Renault Technologie Romanie, HP, BRD Groupe Societe Generale, Dell Services, Adobe Romania, Baker Tilly Klitou, 1&1 Internet Development, Genpact si WNS sunt o parte dintre organizatiile care vor sustine cele 17 seminare si workshopuri.
 
Unul din workshopurile organizate in cadrul targului este Piata de IT&C din Romania, obiectivul acestuia fiind de a contura o imagine de ansamblu asupra oportunitatilor de  cariera oferite in acest moment de industria IT&C.

In cadrul workshop-ului vor fi analizate comparativ tipurile de proiecte care pot fi dezvoltate in domenii diferite ale industriei: gaming, IP testing, dezvoltare de software si vor fi detaliate planurile de recrutare ale celor mai activi angajatori din industrie.

Noutatea acestei editii este reprezentata de faptul ca Dell Services va lansa proiectul Zilele portilor deschise.

Candidatii au ocazia sa se inscrie, iar cei selectati vor fi invitati la sediul companiei Dell Services pentru a interactiona direct atat cu mediul de lucru, cat si cu oamenii care fac parte din organizatie.

Totodata, compania Scandia lanseaza un program de management trainee adresat tinerilor cu potential. Acesta se va desfasura pe parcursul a doi ani, in departamentele de marketing, vanzari, operatiunie, achizitii, contabilitate, resurse umane si financiar din Bucuresti si Sibiu.

Candidatul ideal este: student in ultimul an, specializat in marketing, comert, management, cibernetica, finante, industria alimentara si implicat in activitati extracurriculare.

O alta posibilitate pe care o ai in cadrul targului este sa fii invatat cum sa-ti contruiesti cel mai bun CV. La standul CV Clinic, vizitatorii se pot prezenta cu propriul CV pentru a primi gratuit feedback din partea lui Eduard Ezeanu, consultant specializat.

El le va oferi celor cu care va interactiona sfaturi despre cum poate fi imbunatatit CV-ul pentru a atrage atentia angajatorilor.

Targul este deschis vineri, 22 octombrie, in intervalul orar 10.00-18.00 si sambata, 23 octombrie, intre orele 10.00 si 17.00.

ATENTIE! Nu poti participa la targ daca nu te-ai inscris in prealabil pe site-ul www.hipo.ro. Pentru a te inscrie click AICI!