2. Este cea mai profitabila liga din Europa

Drepturile TV, vandute pe foarte multi bani, si cele mai scumpe bilete din lume au facut ca veniturile Premier League sa depaseasca 2.8 miliarde de dolari, in sezonul 2010-2011, potrivit Deloitte. 

3. Doar 4 dintre cele 20 de echipe au facut cu adevarat bani arata ultimele cifre

In ciuda veniturilor uriase, echipele din Premier League au pierdut aproape 800 de milioane de dolari, in sezonul 2009-2010. Iar salariile foarte mari ale jucatorilor au contribuit din plin la acest rezultat, arata Deloitte. 67% din veniturile de 2.8 miliarde de dolari s-au dus pe lefurile jucatorilor, in timp ce in Bundesliga doar 51 %. 

4. 25% din echipele actuale provin din Londra

Numai din Londra si imprejurimi vin 14 echipe profesioniste de fotbal. Cinci dintre acestea - Arsenal, Chelsea, Fulham, Queen's Park Rangers si Tottenham Hotspur sunt actualmente in Premier League.

5. Suporterii urasc proprietarii americani

Americanii sunt actionari majoritari la cinci echipe importante din Premier League - Arsenal, Aston Villa, Liverpool, Manchester United si Sunderland. Fanii englezi au protestat de multe ori impotriva acestor proprietari.  

6.  Cinci echipe sunt sponsorizate de catre cazinouri sau site-uri de pariuri

Regulile din jurul pariurilor sportive sunt foarte diferite in Europa. In Marea Britanie, Bolton, Sunderland, Swansea City, Wolverhampton si Aston Villa nu au nicio problema in a purta pe tricouri numele caselor de pariuri. 

7. Din 1995, doar 4 cluburi au castigat Premier League

De cand Blackburn a castigat Liga in sezonul 1994-1995, doar Manchester United, Chelsea, Aresenal si acum Manchester City au mai reusit aceeasi performanta. 

8. Liga a fost redenumita de 4 ori in 20 de ani

Numele oficial al Ligii se tot schimba. Primul  a fost  FA Carling Premiership.  In 2001- Barclaycard Premiership, in 2004 - Barclays Premiership, in 2007- Barclays Premier League ( este sponsorizată de Banca Barclays). Pentru multi este doar English Premier League, iar pentru altii doar Premiership.

9. Se cheltuiesc in medie 115 milioane dolari pe an pentru salariile jucatorilor

Chelsea detine cea mai mare cifra: 286 de milioane de dolari. Cu 90 de milioane de dolari mai mult decat banii care ajung la jucatorii echipei New York Yankees

10. 2 dintre cele 5 cel mai bine echipe platite din sport se afla in Premier League: Chelsea si Manchester City 

11. Doua treimi din liga inseamna jucatori straini 

12. Premier League scoate 2.3 miliarde de dolari din drepturile de difuzare pe TV

13. Trofeul Premier League din zilele noastre a fost creat de Royal Jewellers Asprey of London. Cantareste 25 kg, are 76 cm inaltime, 43 cm latime si 25 cm grosime. Este facut din argint veritabil si argint aurit, iar baza din malachit, o piatra semipretioasa.