Marian e profesor suplinitor la Cluj. Pentru el titularizarea a devenit un sport de vara. E al saselea an in care se prezinta la examen si mereu a luat note sub 5. La fel s-a intamplat si acum, desi jura ca a scris "ca in carte".

Aceasta situatie de criza se intalneste in toate scolile din tara, inclusiv in Bucuresti. Profesorii buni parasesc invatamantul, daca prind o slujba mai bine platita. Iar cei care vor sa le ia locul nu sunt pregatiti.

In Capitala nu sunt dascali suficienti pentru clasele I-IV si nici pentru cea pregatitoare. Cifrele Ministerului Educatiei scot in evidenta proasta pregatire a celor care vor sa-i invete carte pe copii.

Oficialii se asteapta ca in toamna, din cele aproape 40.000 de posturi scoase la concurs, doar un sfert sa fie ale titularilor. Pe celelalte vor fi angajati suplinitori, care au luat note intre 5 si 7. Chiar si asa vor ramane aproape 10.000 de locuri, ce vor fi ocupate cel mai probabil cu profesori pensionari sau necalificati, proveniti din alte domenii.