La protestul din Ploiesti participa profesori din oras si din alte localitati din judet, principala revendicare a acestora fiind "asigurarea fondului de salarii si plata integrala si ritmica a acestuia pana la sfarsitul anului".

Aproximativ 1.000 de profesori din Buzau au iesit, de asemenea, in strada, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile, scrie Mediafax.

Protestatarii au pancarte cu mesaje precum "Noi muncim 100%, ei ne platesc 30%", "Dati-ne banii, nu mai credem in promisiuni", "Marea crestere salariala promisa, doar praf in ochi" si striga "Hotii".

Pentru maine este programat un alt miting la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, iar pentru miercuri au fost anuntate un miting si un mars de protest pe bulevardul dintre Primaria Buzau si Prefectura judetului.

Premierul Emil Boc a declarat, atat vineri, dupa intalnirea cu sindicatele, cat si in cursul zilei de astazi, ca a alocat deja fonduri suplimentare pentru majorarea salariala de 17% pentru cadrele didactice din Buzau care nu au primit aceasta crestere.

Reamintim ca toate cadrele didactice din tara au declansat din aceasta dimineata protestele, in prima faza profesorii refuzand sa mai treaca notele si calificativele in cataloage. Ei sunt nemultumiti ca salariile le-au scazut odata cu aplicarea legii unice.

In unele cazuri, spun ei, veniturile s-au redus si cu 700 de lei. Reprezentantii profesorilor au discutat vineri cu premierul Emil Boc, fara sa ajunga insa la vreo intelegere.

Daca raspunsul Guvernului, pe care ar trebui sa-l primeasca maine, nu va fi convenabil, sindicalistii nu vor mai tine joi cursuri in nici o scoala. In aceeasi zi vor organiza un miting in Piata Victoriei si un mars de protest.

Calendarul actiunilor cuprinde o greva generala pe 22 aprilie, si una pe termen nelimitat in iunie, lucru care ar duce la blocarea anului scolar.