Sindicalistii au reafirmat, sambata, la finalul discutiilor de la Ministerul Muncii, ca nu renunta la protestele anuntate, ca reactie la problemele nerezolvate privind Legea salarizarii unitare, Legea pensiilor si salariul minim pe economie.

"In 25 martie ne vedem in fata Guvernului", a declarat presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Liderii sindicatelor din invatamant spun ca lefurile personalului nedidactic au scazut chiar si la 4-5 sute de lei.

"Pentru un reprezentant al personalului nedidactic care ajunge la final de activitate va spun foarte clar ca nu poate sa depaseasca 6 milioane net. Si daca din 6 milioane ii faci o reducere de 25 la suta, va dati seama in ce situatie disperata au ajuns oamenii", spune Marius Nistor.

    

Premierul crede in continuare ca unii au trisat la aplicarea legii.

 "Uneori au aparut scaderi de salarii, scaderi de venituri. Se datoreaza faptului ca in alta parte s-a dat mai mult", a declarat Emil Boc.

Seful Guvernului a anuntat insa ca va pregati o noua reglementare pentru a rezolva aceste probleme.

 "La acest proiect de act normativ se va lucra, marti se va prezenta confederatiilor sindicale, astfel incat aceste aplicari unitare, in concret, in cazurile particulare din tara, sa se respecte", a declarat premierul.
Aurel Cornea, presedinte FSLI comenteaza decizia premierului: "Mi se pare ca nu poate fi un document care sa rezolve problemele atata timp cat el este facut pe picior, in doua zile",

Premierul Emil Boc si liderii confederatiilor sindicale au discutat, vineri si sambata, la Ministerul Muncii, despre majorarea salariului minim, Legea salarizarii si Legea pensiilor.

Guvernul va propune sindicatelor un proiect de ordonanta de urgenta prin care sistemul de salarizare in sectorul bugetar sa fie aplicat unitar pentru toate categoriile de personal, in interiorul unei mase salariale a carei valoare sa fie mentinuta la nivelul celei din 2009, a declarat, sambata, premierul Boc.

Seful Guvernului a aratat ca discrepantele salariale sunt determinate atat de sentintele judecatoresti care acorda angajatilor din invatamant majorarea salariala de 50%, desi Guvernul a acceptat pentru profesori, in 2008, o crestere de 17% si a abrogat deja prin acte normative diferenta de 33%, cat si de includerea in contractele colective de munca a unor sporuri nerecunoscute de legislatia in vigoare.

Reprezentantii sindicalistilor au anuntat si vineri, dupa discuţiile cu premierul Emil Boc, ca nu renunta la protestele anuntate pana nu obtin salariul minim pe economie de 705 lei si modificari la legea salarizarii unice si la cea a pensiilor.

"Vom iesi in strada pana cand va creste salariul minim la 705 lei, deoarece valoarea actuala de 600 de lei mentine piata gri", declara, vineri, vicepresedintele "Cartel Alfa", Liviu Apostoiu.