Emil Boc s-a intalnit, la Ministerul Muncii, cu ministrul Internelor Traian Igas si cu conducerea Inspectiei Muncii, pentru a discuta masurile ce vor fi luate pentru combaterea muncii la negru.

La finalul intalnirii, ministrul interimar al Muncii a spus ca este nevoie, la fel ca si in cazul evaziunii fiscale, de o colaborare intre autoritati cu competente in domeniu.

El a precizat ca "planul complet si complex" de combatere a muncii la negru va fi facut prin asezarea la aceeasi masa a reprezentantilor Inspectiei Muncii, Garzii Financiare, Ministerului de Interne, inclusiv Jandarmeriei.

"Atrag atentia ferm celor care inca utilizeaza forme nelegale cu privire la salariati sa incheie contracte de munca. Noul Cod al Muncii prevede sanctiuni pecuniare de patru ori mai mari ca vechiul act, dar si sanctiuni penale", a spus ministrul interimar al Muncii, citat de Mediafax.

Premierul Emil Boc a adaugat ca principalul obiectiv pe care-l are in vedere este cresterea numarului contractelor de munca prin diminuarea muncii la negru.

El a precizat ca intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii, lunea viitoare, va produce un impact deosebit pentru salariat, dar si pentru angajator.