"Decizia vizeaza toti salariatii Postei. Pentru a nu afecta activitatea companiei, fiecare salariat isi va lua doua zile de concediu fara plata in fiecare luna, pana la finele anului, prin rotatie. Masura va reduce cheltuielile companiei cu 7 milioane de lei pe luna", a spus directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Daniel Neagoe.

Anul trecut, operatorul postal a avut pierderi de 29 milioane de euro si a inregistrat o cifra de afaceri de 327 milioane de euro.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.100 de oficii postale, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse intr-o retea virtuala privata (VPN).

Operatorul are, in prezent, aproximativ 34.000 de salariati, din care peste 11.000 sunt factori postali. Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75% si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Bugetul CNPR pentru acest an prevede venituri de 1,51 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde de lei in 2010, si un profit brut de 2,34 milioane de lei.

Pana la sfarsitul anului, Posta Romania are prognozat un numar de 32.663 de angajati.

Citeste si:

Lectie de economie. Cel mai bogat chinez traieste cu 20 dolari pe zi

Diplomele de 3,6 milioane de dolari. Cat castiga absolventii de MBA

Patronii dau drumul la angajari. Recrutarile ating nivelul din 2008 in aceasta vara