Amenda a fost de 7% din afaceri, au afirmat sursele citate.

In 2009, Posta Romana a consemnat o cifra de afaceri de 1,44 miliarde de lei (aproape 340 milioane euro, la cursul mediu anuntat de BNR pentru 2009, de 4,2373 lei/euro). In aceste conditii, sanctiunea aplicata de CC este de 23,8 milioane euro.

Amenda maxima aplicabila era de 10% din cifra de afaceri.

Saptamana trecuta, autoritatea de reglementare a anuntat ca a finalizat investigatia referitoare la o posibila incalcare a regulilor de concurenta de catre Compania Nationala Posta Romana (CNPR) si urma ca plenul Consiliului sa decida daca va fi aplicata sau nu vreo sanctiune.

Investigatia CC a urmarit doua posibile incalcari ale legii privind abuzul de pozitie dominanta al CNPR, prin politica de acordare a reducerilor tarifare pentru furnizarea unor servicii postale.

"Este vorba de acordarea unui tratament preferential companiei Infopress Group si aplicarea unor reduceri tarifare intr-un mod discriminatoriu anumitor beneficiari pentru prestarea de servicii postale standard de corespondenta comerciala si Infadres (serviciu care se refera la expedierea de publicitate prin posta adresata pe piata interna, n.r.", arata CC saptamana trecuta.