O estimare ar viza aproape un sfert dintre angajatii din Directiile de Sanatate Publica din intreaga tara. Adica in jur de 1000 din cei aproape 5000 de angajati.

Ministrul Sanatatii spune ca numarul angajatilor din DSP-uri este foarte mare. A dat si un exemplu: la DSP Bucuresti sunt 326 de posturi, in timp ce la Ministerul Sanatatii sunt 264.

Vor fi loviti si cei din conducerea DSP-urilor: din patru directori, cati sunt acum, vor ramane doi.

Salariul unui director ajunge la 2000 de lei, iar un angajat de la laborator poate primi chiar si 3000, pentru ca beneficiaza de mai multe sporuri.

La DSP Galati exista 130 de salariati, in timp ce in judetul Salaj numarul este la jumatate, declara cei din minister. Principalele lor misiuni: intocmirea statisticilor medicale, supravegherea unor boli si controale sanitare in locuri publice. Cei din Galati spun ca in ultimele luni au fost concediati 28 dintre ei si nu se vor mai descurca daca vine inca un val de concedieri.

Ordinele si modul in care se vor face restructurarile vor fi elaborate intr-o saptamana. Se vor face evaluari si, in urma disponibilizarilor, este posibil ca cei care primesc avizul sa incaseze intre 5 si 24 de salarii compensatorii.