"Astazi am discutat despre nevoia unui Cod al Muncii, un cod suplu, flexibil, care sa incurajeze munca, care sa tina seama de solicitarile si nevoile economiei de piata si de pozitia investitorilor romani si straini", a explicat Flutur, citat de Mediafax.

El a precizat ca legislatia privind dialogul social cuprinde cinci legi: legea sindicatelor, cea a patronatelor, legea contractului colectiv de munca, cea privind solutionarea conflictelor de munca si legea privind consiliul economic si social, considerate prioritare pentru PDL.

Flutur a mai spus ca ministrul Muncii, Ioan Botis, a fost prezent atat la reuniunea coalitiei de luni, cat si la cea a BPN, pentru a discuta despre aceste proiecte.

Vezi care sunt modificarile propuse la Codul Muncii!

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca in situatia in care ministerul nu va ajunge la un acord cu patronatele si sindicatele astfel ca pana in 21 ianuarie sa existe o varianta finala a Codului Muncii, MMFPS isi va asuma un cod si il va prezenta in Guvern.

Citeste si:

Primele negocieri din 2011 pe Codul Muncii au esuat! Basescu s-a infuriat pe sindicate VIDEO
Angajatii romani, la mana strainilor! Modificarile la Codul Muncii, elaborate de investitori!
Patronii arunca bomba: Nici patronatele, nici sindicatele nu vor modificarea Codului Muncii!