Intr-un top realizat de Business Insider, pe baza parerilor angajatilor din cele mai mari corporatii ale Americii, exprimate pe site-ul Glassdoor, se regasesc, printre altele, Southwest Airlines, Google, Apple sau Goldman Sachs.

1. Southwest Airlines a fost catalogata de catre angajati ca avand o atmosfera familiala la birou, cu salarii si beneficii excelente, cu vacante gratis si cu sefi foarte apropiati de angajati.

Angajatii mai comenteaza ca, avand in vedere ca atmosfera este atat de relaxata, angajatii se simt ca in vacanta si, in afara pilotilor, nu vezi prea des pe cineva imbracat in haine de birou. Uniforma de serviciu o constituie jeansii si tricourile.

2. General Mills este apreciata de catre angajati in special pentru faptul ca are un program foarte flexibil si fiecare poate veni la serviciu cand doreste, atata timp cat isi termina proiectele la timp. Nemultumitii sustin, pe de alta parte, ca desi poti lipsi doua ore intr-o zi de la munca, trebuie sa stai dupa aceea cinci pestre program pentru a-ti termina treaba.

3. Biogen Idec este apreciata pentru faptul ca angajatii functioneaza ca o echipa si toata lumea ajuta pe toata lumea. Pe langa o gramada de manifestari gratuite pentru petrecerea timpului liber (fitness si gimnastica sau festivaluri de mancare sanatoasa), angajatii apreciaza cel mai mult posibilitatea de a lucra o ora in plus de luni pana joi, pentru a putea pleca de la munca la jumatatea zilei de vineri.

4. Google, in opinia angajatilor, permite tuturor celor care vin cu idei sa le dezvolte si sa inventeze propriul produs, acesta fiind marele avantaj cand lucrezi in cea mai mare companie din lume. Angajatii nemultumiti sustin insa ca, desi salariile sunt bune la Google, munca este foarte dificila si se deruleaza mai multe proiecte in acelasi timp, ceea ce nu permite salariatilor niciun moment de respiro.

5. Procter&Gamble are o echipa foarte sudata, birourile sunt spatioase, iar angajatii au adesea oportunitatea de a calatori oriunde in lume. Si pentru ca angajatii au numai cuvinte la superlativ atunci cand vorbesc despre companie, cel mai dificil lucru pentru salariati este sa ajunga sa lucreze la Procter&Gamble.

6. Southern Company este cea mai potrivita companie in care sa-ti incepi cariera si in care sa inveti, sunt de parere angajatii de acolo. Programul este extrem flexibil, iar managementul permite angajatilor sa lucreze de acasa. Pe de alta parte, angajatii nemultumiti spun ca nu poti face nimic individual, totul se face in echipa, iar asta este uneori deranjant pentru cei care vor sa se faca remarcati. Poate de aceea si promovarea se lasa mult asteptata.

7. Colgate-Palmolive are, in viziunea angajatilor sai, cel mai bun program, daca ne gandim la balanta dintre munca si viata personala. Spre deosebire de compania anterioara, la Colgate-Palmolive managementul tine cont de orice performanta individuala si promovarea in cariera se face relativ usor. „Carcotasii” sustin insa ca promovarile se fac mai degraba pe alte criterii decat cele de performanta.

8. La Apple, spun unii dintre angajati, te simti ca in vacanta si inveti ceva nou in fiecare zi. Compania ofera bonusuri consistente salariatilor, iar salariile sunt si ele pentre medie. Fostii angajati sustin, de asemenea, ca odata ce ai lucrat pentru Apple, iti sunt deschise usile oricarei companii de profil, experienta acumulata la Apple fiind cel mai bun CV pentru cine vrea sa ramana in aceeasi industrie. Salariatii recunosc insa ca se sta cam mult peste program.

9. La Goldman Sachs atmosfera de lucru este “electrica si intensa”, spun angajatii. Salariatii sunt in priza in permanenta, dar si rasplata este pe masura, spun aparatorii companiei. Nemultumitii sustin insa ca banii, oricat de multi ar fi, nu merita stresul la care sunt supusi, durerile de cap si de stomac si insomniile pe care le provoaca un job la una dintre bancile care au jucat un rol important in declansarea crizei financiare, in septembrie 2008.

10. Monsanto este apreciata, in principal, pentru faptul ca angajatii au posibilitatea sa lucreze in diferite locatii din toata lumea. Compania mai este apreciata si pentru ca ofera salariatilor posibilitatea de a-si dezvolta cariera si de a se pregati profesional prin cursuri de specializare continue.