Potrivit acestora, ministrul de resort, Traian Igas, se va intalni cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, pentru a discuta despre o eventuala redistribuie la consulate a unor angajati disponibilizati din MAI.

"Se doreste insa si preluarea unor dintre solicitarile sindicatelor", au aratat sursele, dupa sedinta de joi a Guvernului.

Ministrul de Externe a declarat, marti, ca angajati disponibilizati din MAI si care au experienta in relatii cu publicul ar putea lucra in reteaua consulara a MAE.

"I-am comunicat ministrului de Interne printr-o scrisoare oficiala aceasta disponibilitate. Nu am stabilit inca proportiile unui astfel de transfer si reconversie profesionala, dar cred ca este o idee buna, pentru ca, in definitiv, foarte multi dintre cei care vor fi disponibilizati la MAI au o bogata experienta de lucru cu publicul si, in urma unei pregatiri specifice consulare, ar putea sa fie eventual redistribuiti in reteaua noastra consulara", a spus Baconschi.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta, Guvernului intentioneaza sa blocheze pana anul viitor procedurile de incadrare in unitatile Ministerului Administratiei si Internelor a tinerilor absolventi ai scolilor de politie, in contextul reducerii numarului de posturi din structurile MAI, prin amanarea pana la sfarsitul acestui an a repartizarii acestora.

Actul normativ permite totodata inceperea procedurile de disponibilizare a angajatilor MAI, inclusiv a functionarilor publici, preotilor militari, soldatilor si gradatilor voluntari, pe baza cadrului legal deja in vigoare si care ii confera ministrului dreptul de a desfiinta si disloca unitati in limita posturilor aprobate si a bugetului alocat.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat, saptamana trecuta, dupa audierea sa in Comisia de aparare din Camera Deputatilor, ca 10.000 de angajati din MAI vor fi disponibilizati in urmatoarele doua luni.