Forbes a facut public recent topul celor mai bogate olimpice prezente la editia Olimpiadei din aceasta vara, eveniment desfasurat la Londra. Toate sportivele incluse in clasament au in palmares cel putin o medalie.

In ceea ce priveste "sportul-rege" (daca ne referim la averile stranse de-a lungul carierei), acesta se dovedeste a fi tenisul de camp.

1. Maria Sharapova, tenis

Cea mai bogata olimpica din top, Maria Sharapova, a reusit sa adune peste 27 milioane de dolari, fara a lua in calcul si castigurile din 2011. Fabuloasa suma o claseaza pe rusoaica pe locul patru in topul celor mai bogati sportivi olimpici, dar pe prima pozitie in clasamentul fetelor. In sfeturile de finala de la categoria individual Sharapova o va avea drept adversara pe sportiva belgiana Kim Cljisters.

2. Serena Williams, tenis

Tenismena de origine americana Serena Williams se poate mandri cu doua medalii de aur castigate in 2000 si 2008, ceea ce nu inseamna ca este mai putin ambitioasa la JO de la Londra. Participarile la competitiile sportive, precum si parteneriatul cu Nike i-au adus americancei 16,3 milioane de dolari. Williams urmeaza sa joace cu daneza Caroline Wozniacki in sferturile de finala de la Londra.

3. Caroline Wozniacki, tenis

Desi este o sportiva talentata, destul de apreciata pentru cariera sa, Caroline Wozniacki este cunocuta mai degraba pentru relatia pe care o are cu jucatorul de golf, Rory Mclloroy. Recent, tenismena de origine daneza si-a lansat si propria colectie de lenjerie intima. Din parteneriatele incheiate cu branduri precum Adidas, Rolex sau Sony Ericsson, dar si din victoriile castigate in competitiile internationale, Wozniacki a strans in conturi 17,3 milioane de dolari.

4. Victoria Azarenka, tenis

Actuala fruntasa a clasamentul de tenis, Victoria Azarenka, a reusit sa o invinga pe rusoaica Nadia Petrova. Victoriile obtinute, dar si colaborarea cu Nike i-au adus tenismenei din Rusia venituri de 9,7 milioane de dolari.

5. Kim Yuna, patinaj artistic

In 2011 patinatoarea din Coreea de Sud castiga 9 milioane de dolari, in urma aurului primit la Vancouver. Kim Yuna are incheiate si diverse parteneriate cu mari companii.

6. Ana Ivanovic, tenis

In 2010 s-a clasat pe locul 64 in competitiile europene, dar un an mai tarziu a reusit sa ajunga direct pe locul 12, lucru care i-a adus tenismenei Ana Ivanovnic un important parteneriat cu Adidas. Desi a pierdut in Germania, la individual, in runda a treia a competitiei cu Kim Clijsters, sportiva nascuta la Belgrad a reusit sa adune in conturi peste 7 milioane de dolari.

7. Agnieszka Radwanska, tenis

Jucatoarea de tenis de origine poloneza Agnieszka Radwanska a adunat numai anul trecut 6,9 milioane de dolari. Clasata pe locul doi la categoria individual a Jocurilor Olimpice de la Londra, tenismena a fost invinsa in primul tur de catre germanca Julia Goerges. Radwanska a parasit astfel capitala Angliei fara nicio medalie, dar cu o avere destul de frumusica.