La slujba de duminica, parintele Dejeu propovaduieste invatamintele crestinesti: nadejdea, mila si iertarea. Insa, in timpul saptamanii, slujitorul domnului are insa valori. Conduce cu mana de fier doua case de credit si imprumuta bani, la fel ca o banca.

Cu nadejde, la casa de imprumut a preotului a apelat si acest barbat. In urma cu trei ani a cerut 20.000 de lei pentru nunta fiului. Si/a platit creditul, dar dobanzile l-au ingropat. Fara mila, parintele i-a pus casa sub sechestru si a scos-o la vanzare, ca sa-si recupereze banii. Ramas pe drumuri, bietul credincios a fost si parasit de sotie.

Preotul Dejeu nu s-a gandit nicio clipa sa il ajute, asa cum isi invata enoriasii duminica la slujba. Disperat, barbatul ramas dator a cerut ajutorul autoritatilor, care si-au facut cruce de uimire cand au vazut ca cel implicat in afacere este un preot.

"Discutam despre un IFN, o institute nefinanciar bancara si in acelasi timp si de un CAR, patronate sau mai bine zis pastorate de un preot, una din expresiile mele a fost cum sa ma adresez domnule parinte sau domnule presedinte", spune Mircea Radu, director OPC Cluj.

Cind au aflat despre ocupatia parintelui, superiorii au ramas fara grai. "Noi nu stiam de aceasta situatie, vom incepe o ancheta si se vor lua toate masurile care se impun", a spus Bogdan Ivanov, purtator de cuvant al Mitropoliei Clujului.

"Clericii care iau camata sau care dau credit cu dobanda se caterisesc"
, adauga prof.univ Marius Harosa, specialist in  drept canonic. Adica sunt dati afara din biserica.