El a sustinut ca ordonanta de urgenta adoptata, miercuri, de Guvern privind ocuparea unor posturi in sectorul public permite doar suplimentarea, acolo unde este cazul, a numarului de posturi pentru atragerea fondurilor europene, in vederea diminuarii restantelor si a intarzierilor inregistrate pana in prezent in acest proces.

"Acele posturi care raman vacante se orienteaza cu prioritate numai spre fonduri europene, pentru acele sectoare unde avem personal deficitar, tocmai pentru a avea coordonarea acestui element. Deci n-am deschis surubul angajarilor in sectorul public de stat, ci dimpotriva, acel procent de 15% permis in urma vacantarii posturilor, adica la sapte disponibilizari se poate face o angajare, acea angajare sa se faca cu prioritate pe acele domenii legate de fondurile structurale", a spus Boc, citat de Mediafax.

In urma cu doua saptamani, Executivul a anuntat ca va bugeta angajarea a aproximativ 100 de functionari care sa lucreze in domeniul atragerii fondurilor UE, la nivelul celor cinci autoritati de managament.

In 2009, Guvernul a suspendat ocuparea prin concurs a posturilor din sectorul public, cu exceptia doar a unui procent de maxim 15% din totalul posturilor vacante, dar numai in conditiile incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget.