Aceasta noua functie pe care o va prelua Plassat este, in opinia specialistilor din industrie, "probabil una dintre cele mai dificile din Franta, dupa cea a presedintelui".

Plassat va deveni astfel al treilea director executiv al Carrefour din ultimii sase ani, dupa ce il va inlocui in iunie pe Lars Olofsson. Pana atunci, el ramane director de operatiuni al gigantului cu afaceri de peste 80 de miliarde de euro.

Misiunea lui Plassat este de a pune capat unui declin al veniturilor, care dureaza deja de cativa ani. El trebuie astfel sa readuca pe crestere businessul celui de-al doilea cel mai mare retailer din lume.

In momentul in care a fost anuntata numirea sa in functie, in Luna ianuarie, francezul a spus "constientizez cat de mare este responsabilitatea care imi apasa pe umeri".

Primele performante slabe ale Carrefour au inceput sa apara in urma cu mai bine de un deceniu. Declinul a accelerat insa dupa 2007, cand fondul de investitii american Colony Capital si Groupe Arnaud, vehiculul de investitii al lui Bernard Arnaud - miliardarul cu afaceri in domeniul luxului - au intrat in actionariat.

Citeste mai multe pe www.zf.ro