Potrivit unei analize a site-ului de recrutare Myjob, salariul mediu pentru electricienii cu 3 pana la 5 ani experienta din Bucuresti este de 646 euro si putin mai mic, respectiv 613 euro, pentru un sofer angajat tot in Capitala.

Spre comparatie, economistii cu acelasi nivel de experienta castiga, in medie, 500 de euro, la fel ca un inginer din productie sau constructii.

Cel mai mic salariu mediu este cel al functionarilor administrativi – 384 euro, urmati de profesorii din Capitala, cu 393 de euro si de medicii primari – 429 euro.

In ceea ce priveste oferta financiara din strainatate, pentru electricieni sau sudori cu experienta, aceasta o egaleaza pe cea pentru un medic primar, peste 2.000 de euro pe luna, in tari precum Norvegia, Danemarca, Germania sau Olanda.

Insa castigatorii clasamentului sunt de departe profesionistii din IT, un programator avand un salariu mediu de entry-level ce ajunge la 760 euro in Capitala.

Datele au fost obtinute cu ajutorul calculatorului de salarii de pe site-ul de recrutare Myjob, serviciu care ofera informatii despre nivelul salarial in functie de meserie, localitate si anii de experienta pe piata muncii din Romania.

Pe acelasi subiect citeste si Sudorii bat inginerii, iar instalatorii castiga peste profesori! Meserii banoase fara studii superioare!