Cel mai bun job al momentului. Ce sacrificii fac tinerii pentru a castiga mii de euro ca programatori
Tinerii care viseza la salarii mari inca de la primul loc de munca ar trebui sa-si verifice cunostintele in domeniul IT. Ca programator, poti lua din start 1.000 -1.500 de euro, dar din pacate nu devii specialist in facultate. Cursurile nu sunt adaptate la aceasta piata aflata mereu in schimbare, cum se intampla la marile uniersitati din Marea Britanie sau Statele Unite. Tinerii nostri care viseaza la asa ceva, isi platesc singuri cursuri costisitoare sau fura de pe internet tot ce stiu altii, ca sa impresioneze angajatorii.
Una dintre cele mai descarcate aplicatii pe mobil zilele acestea stie sa cheme taxiul in locul nostru si ne scuteste de melodiile enervate puse din dispecerat, in timp ce asteptam sa ni se gaseasca o masina. E o solutie folosita in multe orase aglomerate ale lumii.
Tot un smartphone ne poate face o lista cu preturile produselor pe care le cumparam de obicei sau ne poate intermedia legatura cu un contabil care sa ne scape de dureri de cap. Astfel de idei bune exista, dar sunt puse in practica greu pentru ca nu avem destui programatori priceputi.
Dan s-a pregatit singur pentru aceasta meserie. El este absolventul tipic de facultate romaneasca. Desi a terminat cu brio mate-info, a plecat din scoala doar cu o baza teoretica. A investit apoi timp si bani in specializarea ceruta de orice angajator.
Asta si apreciaza firmele. Diploma paleste in fata portofoliului de lucrari si intotdeauna un programator care a invatat singur din mers va avea mai mult de castigat.
Nicio facultate serioasa de informatica din strainate nu-si permite sa ignore noile tendinte din domeniu. In Anglia, de exemplu, iti pot da masterul in jocuri electronice si lumi virtuale. Iar Stanford adauga in fiecare an catedre pentru orice gadget nou. Nu e de mirare ca cele mai mari companii de acest gen sunt in Statele Unite ale Americii si in Marea Britanie.
Pe acelasi subiect: