Persoanele disponibilizate pana acum acuza angajatorii ca-i lasa fara locuri de munca pe cei fara relatii. Evident, aceste acuzatii trebuie lamurite de judecatori. La fel cum se va intampla si cu cele formulate de bugetarii care sustin ca institutiile statului au dat afara un parinte care-si intretine singur copilul sau sotia unui angajat deja concediat.

Aceste procese se adauga la cele deja incepute de bugetarii care au ramas cu lefurile micsorate cu 25%.

Salariatii se bazeaza pe faptul ca un contract de munca, semnat de doua parti, poate fi modificat doar prin acordul ambilor. Dar, in cazul reducerii salariilor cu un sfert, niciun bugetar nu a semnat c-ar fi de acord.

278 de politisti comunitari din sectorul 6, care sunt acum in ultimele zile de lucru, au dat un examen de performanta, prin care directorul urma sa faca reducerea de personal, impusa de Guvern. Oamenii sustin, insa, ca subiectele au fost stiute dinainte de cei cu relatii. Adica de cei care au ramas la post. Directorul institutiei respinge acuzatiile si sustine ca examenul s-a desfasurat corect.

Politistii care merg in instanta se adauga bugetarilor nemultumiti de micsorarea salariilor cu 25%. Sindicalistii din sanatate au decis si ei astazi sa ceara tribunalului banii pierduti, asa ca 120.000 de oameni vor da in judecata ministerul, fiecare in parte.

Angajatii din invatamant considera si ei ca salariile lor nu ar fi trebuit reduse, pentru ca banii luati pe timpul verii reprezinta "indemnizatie de concediu". Asa ca juristii au impartit deja formularul de chemare in instanta catre 195.000 de salariati.

Daca judecatorii din Romania nu le vor da dreptate, multi bugetari sunt dispusi sa mearga pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.