Este cea mai la indemana solutie pe care ar putea s-o ia Guvernul, in conditiile in care este incapabil sa reformeze acest sistem prost organizat, corupt, in care angajarile se fac pe criterii politice. Ne-a ajuns la ureche de pe holurile Ministerului de Finante ca se ia in calcul si varianta concediului fortat”, a spus presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, pentru incont.ro.

El a precizat ca reprezentantii FMI nu tin neaparat sa se faca disponibilizari, atat timp cat rezultatul final este reducerea cheltuielilor bugetare.

Pe cei de la FMI ii intereseaza rezultatul final, adica scaderea ponderii cheltuielilor cu personalul in PIB. Ramane la latitudinea Guvernului cum va face acest lucru”, a explicat Costin.

Guvernul a decis, la finele anului 2009, sa trimita bugetarii in concediu fara plata, cate patru zile, in lunile noiembrie si decembrie, ceea ce a dus la diminuarea salariilor acestora cu cate 15,5% pe luna. Economia facuta la buget a depasit un miliard de lei.

Pentru reducerea cheltuielilor bugetare in 2010, autoritatile au vehiculat mai multe cifre referitoare la numarul de concedieri care se vor opera in sistemul public, cuprinse intre 75.000 si 100.000 de persoane.

Pana acum s-a luat decizia ca 15.000 de cadre didactice sa paraseasca sistemul din septembrie, iar peste 10.000 de angajati au fost concediati de la CFR.

Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), in primele trei luni ale anului au fost concediati de la stat putin peste 15.000 de salariati.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!