"Intr-o prima faza cautam ingineri atat pentru centrul de cercetare si dezvoltare de la Cluj, cat si ingineri pentru unitatea de productie, acestia urmand sa fie trimisi pentru scolarizare la fabricile Bosch din Germania, Franta sau Ungaria", a declarat, intr-un comunicat, Brigitte Eble, director general al Robert Bosch SRL si reprezentanta grupului Bosch in Romania.

Cei 325 de angajati vor lucra atat in domeniul productiei si cercetarii, cat si in cel administrativ.

Lucrarile de constructie vor fi terminate in a doua jumatate a anului viitor, locatia urmand sa fie extinsa in anii urmatori.

Investitiile planificate pentru faza de constructie se ridica la 77 milioane de euro, centrul avand o suprafata totala de 38.000 metri patrati.

Noul centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii. Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si aproximativ 20.000 de angajati.

In prezent grupul Bosch este reprezentat in Romania in trei locatii. In Bucuresti, Bosch este prezent cu o firma de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii, si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare. La Blaj se afla o unitate de productie pentru tehnica liniara, in prezent extinsa cu o unitate de productie destinata industriei auto. Numarul total de angajati ai concernului Bosch in Romania era de circa 1.400 de persoane la inceputul acestui an.