"Boc a amintit membrilor Cabinetului ca la jumatatea lunii februarie le-a dat termen de o luna sa vina cu propuneri pentru etapa a doua a restructurarii in ministerele, institutiile si unitatile publice pe care le coordoneaza si a aratat ca, saptamana viitoare, se implineste o luna si jumatate de la acea solicitare. Astfel, la nivelul Guvernului vor incepe discutii cu titlu exploratoriu pe aceasta tema, iar ulterior Executivul va adopta un act normativ bazat pe concluziile la care s-a ajuns. Restructurarea are in vedere toate sectoarele bugetare, acolo unde este posibil", au aratat sursele.

Potrivit acestora, procesul de restructurare va presupune si noi disponibilizari de personal, iar scopul urmarit este limitarea cheltuielilor publice.

In luna ianuarie, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a anuntat ca va fi aplicat un program de circa 100.000 de disponibilizari in institutiile din sectorul bugetar, dar a retractat ulterior declaratia.

Tot atunci, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania, Jeffrey Franks, declara, intr-un interviu acordat ProTV, ca somajul va continua sa creasca pana la jumatatea acestui an si ar putea atinge un milion de persoane, informatii de asemenea negate de catre autoritatile romane.