"Primul ministru a anutat deja, sau a discutat la grupurile parlamentare, o crestere cu 15%. Sa speram ca va fi posibil sa fie acordata si ca va fi acceptata ca posibilitate maxima dublata si de cresterea salariului minim pana la 670 lei. Deci se fac eforturi in doua zone si ele vizeaza bugetarii, pentru ca cei care au suferit cel mai mult de pe urma masurilor de austeritate au fost bugetarii", a declarat Traian Basescu.

El a explicat ca bugetarii au fost afectati si de reducerea de salarii si de inflatie, in timp ce ceilalti salariati au fost afectati doar de inflatie.

Premierul Emil Boc anunta, la inceputul saptamanii, ca proiectul legii salarizarii unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a raspunderii Guvernului.

Potrivit proiectului, salariile vor creste, in 2011, cu 15%, dar majorarea se va aplica salariilor din octombrie 2010, adica dupa reducerea cu 25%.

Sindicatele sustin, insa, ca majorarea va fi ca si inexistenta, in conditiile in care, in 2011, va fi eliminat cel de-al 13-lea salariu si primele de vacanta, ceea ce va duce la o scadere a salariilor de aproximativ 16%.