El a adaugat ca "toate tarile trec prin momente dificile" si "niciuna din marile economii ale Uniunii Europene nu a avut crestere pozitiva anul acesta". 

Concluzia sefului statului? "Deci, criza este o realitate si efectele ei in somaj se manifesta acum cu toata forta si, probabil, inca vreo cateva luni!"

Seful statului a afirmat totodata ca Europa este continentul cu cea mai slaba crestere economica si ca Romania este dependenta de relansarea economica a marilor piete ale UE.

"As mai spune un lucru caruia, iar, v-as ruga sa nu ii dati niciun fel de conotatii: Europa este continentul cu cea mai slaba crestere economica, deci se relanseaza cel mai greu. Aproape ca nu porneste. Sa speram ca acest lucru se va intampla in perioada urmatoare si, asa cum spuneam de multe ori, Romania este dependenta de relansarea economica a marilor piete ale Uniunii Europene fie ca vorbim de Germania, de Franta, de Marea Britanie, de Italia, de Spania. Suntem dependenti de o evolutie pozitiva a cresterii economice din aceste tari. Nu sunt pesimist, insa", a continuat el.

Cititi mai multe stiri pe www.mediafax.ro!