Unii canta la acordeon, pe strazi, in centrul Atenei. Altii cersesc pur si simplu, insa acestia sunt minoritatea. Romanii seriosi tin tavernele in functiune. Ei sunt cei mai buni chelneri, cei mai buni in bucatarie si cei mai buni spalatori de vase.

Si mai multi bani trimit acasa romanii specializati in constructii. Romanii iau lucrarile, fac echipele si incaseaza bani frumosi chiar si in aceasta perioada complicata.

De altfel, munca pe santier uneste imigrantii si ii aduna la distractie. Dupa cinci ani impreuna cu ai nostri, un tanar senegalez a invatat perfect limba romana.

Cu toate acestea, transferurile din Grecia vor depasi anul acesta doar o jumatate de miliard de euro. Grosul vine de la cei care isi iau lefurile in constructii, turism sau agricultura si chiar de la hoti.

Grecia se confrunta cu o avalansa de imigranti. Peste 600.000 fara actele legale. Suprapusi peste problemele economice ale tarii, acestia au transformat Atena intr-un oras prea putin prietenos cu turistii. Momentul nu putea fi unul mai prost.

Turismul grecesc se lupta pentru supravietuire intr-un an cand incasarile se anunta cele mai scazute din ultima vreme.