Chit ca din doua in doua zile sunt in greva, elenii nu renunta la tabieturile lor nici in ruptul capului si asta in timp ce tara moare. 

Obiceiurile locale sunt la rang de cinste chiar daca Grecia trebuie ajutata de toata Europa sa nu intre in colaps. De exemplu, pentru greci aruncatul cu garoafe este o traditie la fel de veche precum cea a spartului farfuriilor la care au renuntat insa de o vreme.

Fiecare tava de flori scoate din buzunarele petrecaretilor cate 50 de euro. Ce conteaza?

Mai departe, clubul Akrotiri este printre cele mai in voga printre tinerii greci si aici cele mai scumpe bijuterii au locuri rezervate chiar in fata.

Pe 100 de metri patrati, sunt un Lamborghini, sase Porsche, trei Ferrari, iar restul, adica masinile cele mai ieftine de 100.000 de euro stau la rand intr-o parcare plina.

Lunea, miercurea si sambata, toata lumea are program scurt. Doar marti, joi si vineri gasesti magazine deschise pana seara tarziu chiar si in zilele calduroase. Duminica nici iarba nu creste.

Grecii au fost obisnuiti cu salarii tot mai mari chiar si dupa inceputul crizei. Inclusiv anul trecut, in timp ce nemtii strangeau deja cureaua, ei cheltuiau la fel de mult.