Ati cerut un nou Cod al Muncii. Il aveti. Acum dati drumul la angajari!
Investitorii straini sunt la un pas de a castiga batalia pe care au dus-o timp de mai bine de jumatate de an pentru modificarea legislatiei muncii, considerata a fi o frana in continuarea investitiilor. Posibilitatea de a face mai usor noi angajari (dar si concedieri) va declansa o crestere a numarului de angajati cu forme legale intr-o perioada scurta de timp si ar putea readuce increderea investitorilor straini in Romania, sustine Consiliul Investitorilor Straini (CIS), organizatia care a elaborat majoritatea prevederilor preluate de guvernul Boc in actul normative, scrie Ziarul Financiar.
"O piata de munca flexibila constituie un punct de atractivitate pentru investitori si apreciem eforturile guvernului in acest sens. In opinia CIS, modificarea Codului Muncii reprezinta un pas inainte in adaptarea relatiilor de munca la actualele conditii din economie. Cu toate acestea, consideram ca dinamica pietei romanesti si internationale trebuie continuu monitorizata si reflectata in cadrul legislativ al pietei muncii", a spus Mariana Gheorghe, CEO al Petrom - cea mai mare companie din Romania, cu afaceri de 4,4 miliarde de euro anul trecut - si presedinte al CIS.
Curtea Constitutionala va discuta miercuri constitutionalitatea noului Cod al Muncii - unul dintre cele mai controversate proiecte legislative din ultimii ani - care va intra in vigoare la 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial.
Niciunul dintre membrii boardului CIS nu a raspuns concret la intrebarea ZF privind numarul de noi angajari pe care intentioneaza sa le faca in urmatoarea perioada ca urmare a aplicarii noilor prevederi din Codul Muncii.
Pe acelasi subiect: