"In ceea ce priveste consilierii (din minister - n.r.), suntem intr-o perioada de analiza. Toate veniturile suplimentare ale consilierilor au fost donate fondului de solidaritate", a spus Videanu, prezent la lansarea Cartei Albe a IMM-urilor din Romania, mentionand ca acestia nu au salarii mai mari comparativ cu luna mai, cand institutia a prezentat public veniturile tutoror salariatilor.

Ministrul a afirmat, in 17 iunie, ca majoritatea reprezentatilor Ministerului Economiei in Consilii de Administratie, Consilii de Supraveghere si AGA la companii la care institutia are participatii au acceptat sa doneze veniturile aferente acestor functii la Fondul de Solidaritate, iar cei care nu au acceptat vor fi inlocuiti.

El a adaugat la acea data ca din luna iunie toti angajatii Ministerului Economiei vor avea o singura sursa de venit, respectiv salariul.

Ministrul a spus vineri ca institutia pe care o conduce lucreaza la crearea unui departament de relansare economica.

"Vom vedea unde il localizam", a mai spus Videanu.

Cele 277 de persoane concediate reprezentau 32% din schema totala de personal a institutiei.

Conform HG 1.634/2009, in aparatul propriu al ministerului erau prevazute 875 de posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, dintre care 130 posturi in reteaua externa si 6 posturi de demnitari.

Premierul Emil Boc a semnat, miercuri, deciziile de eliberare din functie a mai multor secretari de stat, printre care Tudor Serban, Maria Parcalabescu si Irinel Cristu din Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Guvernul a decis, saptamana trecuta, ca numarul secretarilor de stat sa fie redus la doua posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe si Finante, in a caror organigrama vor fi mentinuti trei secretari de stat.