In toate birourile din primarii, prefecturi si consilii locale domneste aceeasi intrebare: de unde vor fi dati oameni afara: de la politia comunitara, de la resurse umane, juridic sau ...de peste tot?

Din 1.449 de comune vor pleca 12.891 de oameni, de la 169 orase, vor fi concediati 5.952 oameni, iar din 100 de municipii vor pleca acasa 20.363 de persoane", a declarat Vasile Blaga, ministrul administratiei si internelor.

Guvernul sustine ca sunt prea multi oameni in administratiile locale, fata de locuitorii fiecarei asezari. Din acest punct de vedere, Craiova conduce in topul oraselor, cu peste 1.700 de angajati in plus, urmata de Bucuresti, Galati, Iasi si Pitesti.

Multi primari nu stiu deocamdata la ce oameni vor renunta.

"O aberatie, o sa vedem", se plange Tudor Pendiuc, primar Pitesti.

Suparare mare si in Capitala: guvernul il obliga pe primarul Sorin Oprescu sa-si ia ramas bun de la peste 1.600 de subordonati.

"Domnul Vladescu e mare! A venit: “Buna ziua! Vi-i tai!” si a plecat”, a declarat Sorin Oprescu, Primar General al Bucurestiului.

In comparatie cu alte capitale europene, cum ar fi Sofia sau Londra, Bucurestiul are cei mai multi angajati pe cap de locuitor.

Exista si primarii unde nu ar trebui concediati foarte multi functionari. Sunt 157 in plus la Sibiu, 15 la Cluj, sau 2 la Vulcan in Hunedoara. Si, pe langa problema concedierilor, autoritatilor locale le scad si veniturile, prin diminuarea cotei ce le revine din impozite.