"Mi-e greu sa vin acum cu o cifra pentru ca nu am date concrete, insa daca se doreste cu adevarat reducerea deficitului bugetar la sub 3% in 2012, va fi nevoie de concedieri masive, adica in jur de 200.000 de persoane", a declarat Chidesciuc.

El a explicat ca disponibilizarile vor reduce ponderea cheltuielilor sociale in buget, care au ajuns deja la niveluri foarte mari.

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, declara miercuri, de asemenea, citat de Mediafax,  ca masurile de reducere a cheltuielilor bugetare nu pot fi inversate atata timp cat cresterea economica nu se reia viguros, adica aproape de potential, situat in jur de 5%.

El nu crede ca un astfel de scenariu va fi posibil in 2011.

"Pana sa se ajunga acolo (la crestere economica de 5% -n.r) dureaza mai mult de un an si jumatate", a comentat, la randul sau, Chidesciuc.

La ultima revizuire a acordului incheiat cu Fondul Monetar International, autoritatile au stabilit o tinta de 6,8% privind deficitul bugetar in acest an si vor sa reduca decalajaul la 4,4% anul viitor.