Decizia de a apela la serviciile unei firme de executive search a fost luata in prima sedinta a Consiliului de Administratie al Bursei, ales de actionari la 9 ianuarie.

"Firma va fi selectata in urmatoarele doua-trei saptamani", au declarat pentru Mediafax surse din piata de capital.
Dintre cei noua administratori au fost desemnati si cei doi vicepresedinti, respectiv Adrian Lupsan si Dan Paul. Robert Pana va ocupa pozitia de secretar general.

Noul Consiliu de Administratie a fost ales in 9 ianuarie, iar din cei noua membri sase fac parte din "grupul bancilor", care l-a sustinut pe noul presedinte CA, Lucian Anghel. El este, totodata, economistul sef si directorul Directiei Strategie din BCR.

"Grupul bancilor" este reprezentat in CA si de Valerian Ionescu (BCR), Adrian Lupsan (director general adjunct la Intercapital Invest), Narcisa Oprea (Schoenherr si Asociatii), Schroll Matjaz (reprezentant al Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea) si juristul Robert Cosmin Pana (consilier la firma de brokeraj Swiss Capital si fost angajat al BVB si al Depozitarului Central).

Ceilalti trei administratori sunt fostul presedinte CA Stere Farmache, Dan Paul (presedintele Asociatiei Brokerilor) si Octavian Molnar (IFB Finwest).

Membrii Consiliului de Administratie au aprobat, joi, si rezultatele financiare inregistrate anul trecut de BVB, care urmeaza sa fie prezentate vineri.

Dintre administratori au fost desemnati si membrii titulari si supleanti pentru comisiile de admitere la tranzactionare, de apel, precum si cea de reglementare, dezvoltare si produse noi.

Astfel, titulari in Comisia de Admitere la Tranzactionare sunt Farmache si Molnar, iar supleanti Ionescu si Lupsan.
In Comisia de Apel au fost desemnati titulari Ionescu si Anghel, iar suplenati sunt Pana si Paul.

Comisia de Reglementare, Dezvoltare si Produse noi va avea din CA membri titulari pe Oprea si Paul, iar supleanti vor fi Pana si Ionescu.

Tot joi au fost alesi membrii Comitetului de Audit, respectiv Farmache, Molnar si Ionescu, iar presedintele CA al BVB a fost numit presedinte al Comitetului Indicilor.

Bursa de Valori Bucuresti are un capital social de 76,7 milioane lei, divizat in 7,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 10 lei. Titlurile BVB au incheiat sedinta de joi in crestere cu 1,27%, la 35,95 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea BVB este de 275,8 milioane lei (63,3 milioane euro).

Citeste si:

Cel mai cunoscut motor de cautare trece la productia hardware. De ce miscarea Google va fi un dezastru

Billion-dollar baby. Antreprenorul de 27 de ani care-i va sufla lui Carlos Slim titlul de cel mai bogat om de pe planeta